VAN DER GIJP, GENEE EN DERKSEN WEG BIJ RTL

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn vanaf komende zomer niet meer te zien op RTL. Samen met het programma Voetbal Inside vertrekt het trio voor vier jaar naar Talpa TV, het bedrijf van John de Mol. Op Veronica, onderdeel van Talpa TV, zal het bekende praatprogramma op dezelfde dagen en tijdstippen te zien zijn. Hoogstwaarschijnlijk wel onder een andere naam.

Het vertrek zorgt voor een groot kijkcijferverlies bij RTL. Voetbal Inside wordt namelijk erg goed gekeken en trekt op maandag en vrijdag tussen de 500.000 en 800.000 kijkers. De kans bestaat nog wel dat het hilarische trio deze zomer op RTL4 te zien is, tijdens hun programma over het wereldkampioenschap in Rusland.

Dat John de Mol groot fan is van Gijp, Genee en Derksen, bleek al tijdens het volgende bekende fragment over Wesley Sneijder en zijn Hummer: 

De mannen, en met name Johan Derksen, hadden in het verleden al eens commentaar op RTL en hun collega's:

Zo krijgt ook collega Humberto Tan er van langs:

Woensdagochtend werd bekend dat Talpa Network ook het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft gekocht.

Officiële reactie RTL op vertrek

"Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7. We hebben veel met ze meegemaakt, goeie tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes”, laat RTL weten.

🎥Overzicht alle video's van Voetbal Inside