Abramovich mogelijk vergiftigd tijdens vredesonderhandelingen

Roman Abramovich is mogelijk vergiftigd tijdens vredesgesprekken tussen een delegatie van Rusland en Oekraïne. Dit zou zich eerder deze maand afgespeeld hebben, zo meldt Max Colchester van Wall Street Journal.

Abramovich is recentelijk vaak in het nieuws en dat heeft vooral te maken met de inval van zijn thuisland, Rusland, op buurland Oekraïne. Na de inval werden er allerlei sancties getroffen tegen bekenden van de Russische president, Vladimir Poetin.  Abramovich is een van deze bekenden en wou Chelsea verkopen, echter houden de opgelegde sancties dit tegen. Wall Street Journal komt nu met het nieuws naar buiten dat Abramovich vergiftigd zou zijn bij een vredesonderhandeling tussen Rusland en Oekraïne.  Sinds deze ontmoeting vertoont de steenrijke Rus volgens bronnen verschillende symptomen, waaronder rode ogen, constante tranen en vervelling in zijn gezicht en zijn handen.

Meer mensen vergiftigd

Eerder bevestigde de woordvoerder van Abramovich nog dat Oekraïne de eigenaar van Chelsea had gevraagd om mee te werken aan de vredesonderhandelingen. Opvallend is dat naast Abramovich ook de aanwezige Oekraïnse delegatie soortgelijke symptomen zou vertonen. De Oekraïners wijzen zogeheten Russische ‘hardliners’ aan als schuldige. Deze pro-Russische partij is tegen elke soort van vredesonderhandelingen en zou dus ook met afkeur tegen deze vergadering hebben aangekeken.

Feyenoord-doelman vertrekt