Dit zijn de gevolgen voor Chelsea vanwege Rusland-oorlog

De Britse regering heeft sancties opgelegd tegen zeven oligarchen uit Rusland, waar ook Chelsea-eigenaar Roman Abramovich onder valt. Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor de club uit London. Voetbalflitsen zet ze allemaal op een rij.

Geen kaartverkoop & fanshop gesloten

De grootste sanctie die is opgelegd is dat de bankrekening van eigenaar Abramovich is geblokkeerd. Dit heeft grote gevolgen voor de supporters. Chelsea mag geen wedstrijdtickets meer verkopen voor de komende wedstrijden. Seizoenkaarthouders, die al een ticket hadden, mogen nog wel naar de wedstrijden. Chelsea speelt zaterdag 19 maart tegen Middlesbrough en daar mogen dan ook geen uitsupporters bij zijn.

Verder is de fanshop van Chelsea per direct gesloten. Er kunnen geen tenues en accessoires meer gekocht worden door niet-seizoenkaarthouders.

Geen investering in het stadion

Chelsea mag ook geen investering doen in het stadion of externe ‘gebouwen’. Dit geldt dus voor Stamford Bridge en het trainingscomplex Cobham. Er kunnen geen verbouwingen worden gedaan aan de gebouwen.

Geen transfers

Eén van de grootste gevolgen voor Chelsea is dat er geen spelers meer gekocht en gehuurd mogen worden door de Londense club, maar ook dat niemand meer mag worden verkocht of verhuurd. Voor Chelsea gaat dit een groot effect hebben, doordat de club bekend staat om het uitlenen van vele spelers. Alleen dit seizoen zijn er al tien spelers uitgeleend en vorig seizoen was het aantal zelfs twintig.

Geen contractverlengingen

Bij Chelsea staan er vier spelers onder contract tot aankomende zomer. Oud-speler van Vitesse Charly Musonda had al aangegeven de club te verlaten, maar César Azpilicueta, Antonio Rüdiger en Andreas Christensen waren alle drie in volle contractonderhandelingen met The Blues. Het lijkt erop dat de verdedigers de club transfervrij verlaten. Niet alleen kan de club namelijk geen spelers meer kopen en verkopen, maar mag Chelsea ook geen contracten meer verlengen.

Transport naar uitduels

Ook mogen de Londenaren niet meer dan 24 duizend euro uitgeven aan vervoer naar uitduels. Hierdoor zit Chelsea met grote vragen hoe de club moet reizen naar uitwedstrijden in Engeland en de Champions League. Aangezien clubs in Engeland meestal met het vliegtuig naar hun duels reizen, zal Chelsea nu met de bus moeten.

Speciale machtiging

De Londense club heeft wel een licentie gekregen om de salarissen te kunnen blijven betalen en een machtiging om de komende wedstrijden te kunnen spelen. Verder heeft Abramhovich een reisverbod. Ook heeft de eigenaar de club te koop gezet, maar mag hij zelf niet onderhandelen over de prijs. Dat doet de regering namens hem.

Feyenoord-doelman vertrekt