Vergeten internationals: wie komt net als Clasie weer in beeld bij Oranje?

Het was voor vele Oranje-fans een grote verrassing: Jordy Clasie terug in de voorselectie van het Nederlands Elftal. De 17-vouding international speelde zijn laatste interland november 2016 tegen België. Het was voor de middenvelder zelf ook een verrassing om weer terug te keren. Welke 'vergeten internationals' komen net als Clasie weer in beeld bij het Nederlands Elftal?

Dit is waarom Van Gaal een fan is van Jordy Clasie

Jeroen Zoet

Voor het laatst was Jeroen Zoet in november 2019 in beeld bij Oranje. De huidige doelman van Spezia maakte deel uit van de EK-kwalificatieselectie, maar speelde geen minuut. De laatste interland van Zoet dateert uit 2018. Toen stond de voormalig-doelman van PSV onder de lat in de oefeninterland met Slowakije (1-1). In totaal heeft Zoet elf interlands achter zijn naam staan.

Kenny Tete

Na een afwezigheid van twee jaar, leek Kenny Tete in maart 2021 weer helemaal terug in Oranje. De rechtsachter maakte zijn opwachting in de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (4-2). De daaropvolgende interlands maakte Tete geen wedstrijdminuten en viel af in de EK-selectie van toenmalig bondscoach Frank de Boer. Een jaar later lijkt de 14-voudig international niet meer in beeld te zijn bij Oranje, waar Denzel Dumfries en Hans Hateboer de vaste keuzes zijn.

Rick Karsdorp

Al enige tijd lijkt Rick Karsdorp een serieuze kandidaat te zijn voor het Nederlands Elftal. De rechtsachter heeft zich knap in de basis van AS Roma gespeeld en staat zijn mannetje in Italië en Europa. De laatste oproep van Karsdorp dateert alweer uit 2017. Even leek het of de 3-voudig international terug te zijn in Oranje, maar zag zichzelf in de definitieve EK-selectie afvallen. Zelf gaf Karsdorp al eens aan Oranje uit zijn hoofd te hebben gezet.

Bruno Martins Indi

Nu AZ-teamgenoot en mede WK-ganger Jordy Clasie weer in beeld is bij Oranje, durft ook Bruno Martins Indi weer te dromen van Ons Oranje. De centrale verdediger was onder Louis van Gaal een vaste kracht op het WK 2014 in Brazilië. In 2017 speelde Martins Indi zijn laatste interland, in de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust (5-0). De 34-voudig internationals hoopt nog altijd op een rentree in Oranje: "Nee, ik ben géén ex-international, maar een international die al een tijd niet meer in Oranje heeft gespeeld."

Wesley Hoedt

Zes keer kwam Wesley Hoedt in actie in het Nederlands Elftal. In 2017 maakte de centrale verdediger serieus deel uit van Oranje, maar is sindsdien niet meer in beeld gekomen. Na avonturen bij Lazio, Southampton, Celta de Vigo en Royal Antwerp, speelt de oud-AZ'er tegenwoordig voor RSC Anderlecht, waar hij van vaste waarde is.

Ruud Vormer

Door zijn sterke spel bij Club Brugge, kwam Ruud Vormer in 2018 voor het eerst in beeld bij het Nederlands Elftal. De centrale middenvelder mocht gelijk vier interlands spelen en is sindsdien buiten beeld bij Oranje. Zien we de middenvelder ooit nog schitteren in Oranje?

Jens Toornstra

Een toch vaak onderschatte voetballer; dat is Jens Toornstra. Vaak hoor je waarom de middenvelder nooit (meer) in beeld is bij Oranje. In 2013 was dit wel anders, toen de 4-voudig internationals zijn debuut onder Louis van Gaal mocht maken. Vier jaar later keerde Toornstra voor twee interlands terug en is sindsdien niet meer bij het Nederlands Elftal te zien.

Kevin Strootman

Een speler die vaak juist kritiek op zijn spel in Oranje kreeg, dat is Kevin Strootman. In 2020 kwam er een einde aan Strootman in het Nederlands Elftal. De middenvelder had destijds een bijrol bij Olympique Marseille en raakte daardoor uit beeld bij bondscoach Frank de Boer. Voor veel Oranje-fans kwam dit als geroepen, zij waren namelijk klaar met het oproepen van Strootman. Tegenwoordig is Strootman speler van Cagliari en staat zijn teller nog altijd op 46 interlands.

Vincent Janssen

Als speler van AZ maakte Vincent Janssen in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2015/16 een stormachtige ontwikkeling door. De spits eindigde met 27 doelpunten als topscorer van de Eredivisie en leek de toekomst van Oranje te gaan worden. In maart 2016 maakte Janssen zijn debuut in het Nederlands Elftal, waar hij tot 2017 van vaste waarde was. Na zijn mislukte avontuur bij Tottenham raakte de huidige spits van Monterrey uit beeld bij Oranje en blijft zijn teller staan op 17 interlands.

Anwar El Ghazi

Door zijn goede spel in de Premier League, tien doelpunten namens Aston Villa, vonden veel voetbalfanaten een return van aanvaller Anwar El Ghazi in Oranje, meer dan terecht. Even leek het te gaan gebeuren, maar vlak voor het EK van 2021 kreeg El Ghazi via een appje van Frank de Boer te horen dat hij was afgevallen. Tot flinke teleurstelling van de 2-voudig international, die al sinds 2015 geen minuut meer had gespeeld in het Nederlands Elftal.

Javairô Dilrosun

Op 19 november 2018 mocht Javairô Dilrosun zijn debuut maken voor het Nederlands Elftal. Onder bondscoach Ronald Koeman speelde de aanvaller zijn eerste minuten in Oranje tegen Duitsland. De twintigjarige Dilrosun maakte een goede indruk, maar kwam daarna nooit meer in beeld bij Oranje. Naast de Nederlandse identiteit beschikt Dilrosun ook over die van Suriname, dat hem al eens polste voor een interlandcarrière. Maar daar leek de aanvaller van Bordeaux (gehuurd van Hertha BSC) geen oren naar te hebben.

Vergeten internationals

vergeten oranje internationals: Dilrosun, Vincent Janssen, El Ghazi, Strootman, Toornstra, Vormer, Tete, Martins Indi, Hoedt, Karsdorp, Jeroen Zoet

Feyenoord-doelman vertrekt