Bondscoach Martínez trekt conclusies: "Ik heb afscheid genomen van spelers en staf"

Vroegtijdige uitschakeling op het WK in Qatar is opnieuw de reden voor een bondscoach om op te stappen, ditmaal is de beurt aan Roberto Martínez. De bondscoach van België won slechts één groepsduel en eindige daardoor als derde in groep F.

Kroatië en Marokko eindigen boven de Belgen en daardoor gaat de ploeg van Martínez niet door naar de achtste finales. Een 1-0 overwinning op Canada, een 0-2 nederlaag tegen Marokko en een doelpuntloos gelijkspel zorgen ervoor dat de zuiderburen niet doorgaan. In België rekent men af met de bondscoach, want hij zou niet de aangewezen persoon zijn van deze 'Gouden Generatie'.

Vlak na het laatste fluitsignaal maakt de Spanjaard bekend zijn biezen te pakken als bondscoach. Daarmee komt er een einde aan een termijn van zes jaar. Op 3 augustus 2016 startte het avontuur bij de Belgische voetbalbond, waar hij ook fungeerde als technisch directeur, maar daar komt per direct een einde aan. 

"Dit was mijn laatste wedstrijd. Het was emotioneel, zoals je je wel voor kunt stellen", legt hij uit. "Meer kan ik nu even niet zeggen. Ik heb afscheid genomen van de spelers en staf. Dit besluit nam ik voor het WK al", besluit de 49-jarige Spanjaard. Donderdagochtend trok de bondscoach van Mexico ook al zijn conclusies en vertrok hij.