AZ-trainer Jansen hoopt op Robben: 'Wil je toch altijd tegen spelen'

AZ neemt het in de een na laatste speelronde op tegen FC Groningen. Bij de Noordelingen speelde Arjen Robben in de laatste wedstrijd een grote rol. De routinier zorgde tegen FC Emmen (0-4) voor twee assists. Trainer Pascal Jansen hoopt dat de aanvaller er tegen zijn ploeg ook bij is.

Robben

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft Jansen de reden dat hij hoopt dat Robben er tegen zijn ploeg 'gewoon' bij is. "Want hij is zo'n beetje het beste wat Nederland ooit heeft voortgebracht. Daar wil je toch altijd tegen spelen. Als je daar niet van kan genieten ben je geen liefhebber."

Jansen kijkt vooral uit naar het duel tussen linksachter Owen Wijndal en Arjen Robben. "Owen kennende hoopt hij ook dat hij tegen Robben mag spelen. Hij is wel iemand die houdt van uitdagingen. In de wedstrijdvoorbereiding heb ik rekening gehouden met een Groningen zonder en met Robben."

Het is namelijk nog maar de vraag of Robben er donderdag bij is tegen AZ. Check donderdag de liveblog van speelronde 33 in de eredivisie of Robben daadwerkelijk kan spelen. FC Groningen neemt op de speeldag namelijk pas de beslissing of de rechtsbuiten gaat spelen. "We hebben vanuit de wedstrijd tegen Emmen geen blessures of schorsingen opgelopen. Het enige wat we zullen moeten aankijken, is wat we met Arjen (Robben) gaan doen. Dat doen we pas donderdag," aldus trainer Danny Buijs.

Voorbeschouwing met AZ-watcher Bob van der Laan

Feyenoord-doelman vertrekt