'Madueke heeft laatste wedstrijd in Eredivisie gespeeld, aanvaller verkast voor miljoenenbedrag naar Chelsea'

Noni Madueke gaat PSV verlaten voor Chelsea. De Engelse aanvaller kon rekenen op interesse vanuit zijn thuisland, maar de vraagprijs van de Eindhovenaren leek te hoog te liggen. Donderdag raakte de deal in een stroomversnelling en laat het Eindhovens Dagblad weten dat er een akkoord is tussen de twee clubs.

The Blues opende het bal met een bedrag van dertig miljoen euro, maar dat werd vrij eenvoudig afgewezen door de Brabantse clubleiding. Vervolgens werd Mykhailo Mudryk gepresenteerd, de Oekraïense voetballer komt voor een bedrag van 100 miljoen euro naar Londen. Hierdoor leek een tweede bod op Madueke helemaal niet meer te komen, maar dat gebeurde wél en PSV kon zich goed vinden in het geboden bedrag.

De speler zelf wil graag terugkeren naar Engeland en vormde geen struikelblok bij deze transfer. Rik Elfrink, clubwatcher van het ED, laat weten dat Chelsea een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro op tafel legt voor de rappe buitenspeler. Na het vertrek van Cody Gakpo raakt Ruud van Nistelrooij opnieuw een belangrijke pion kwijt en dat doet geen goed aan de titelaspiraties van de Brabanders.

Vervanger

De clubleiding van PSV lijkt echter wel een opvolger in het hoofd te hebben, want volgens verschillende bronnen hebben zij geïnformeerd naar Arnaut Danjuma Groeneveld. Hij mag vertrekken bij Villarreal, zijn huidige werkgever, maar er schijnt ook interesse te zijn van meerdere clubs uit de Premier League. De miljoenenklapper van Gakpo moest een financieel gat dichten, maar met deze deal lijkt een stevige transfersom geen probleem meer te vormen voor de Eindhovenaren.