Wanhoop nabij? KNVB zoekt op opvallende wijze coach voor Jong Oranje...

Erwin van de Looi kondigde vorige maand aan na het EK onder 21, dat aankomende zomer plaatsvindt in Roemenië en Georgië, te stoppen als bondscoach van Jong Oranje. De KNVB moet dus op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het beloftenteam en het lijkt erop dat de voetbalbond op zoek gaat naar een volledig nieuwe staf voor Jong Oranje. En de manier waarop mag opmerkelijk genoemd worden.

Van de Looi wist zich met Jong Oranje tot twee maal toe te kwalificieren voor een EK. In 2021 strandde de beloftes van Nederland in de halve finale, waarin met 1-2 werd verloren van Duitsland en aankomende zomer is Jong Oranje actief op het EK onder 21 en is het ingedeeld bij Portugal, België en gastland Georgië.

Op opvallende wijze op zoek naar nieuwe coach

Van de Looi vertrekt na het EK, dat begin juli afgelopen is en de KNVB speelt op haar eigen website al in op het vertrek van de coach. Op de vacaturepagina heeft de voetbalbond namelijk de functies 'KNVB-coach Jong Oranje', 'Assistent-Coach Jong Oranje' en 'Goalkeepercoach Jong Oranje' open staan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

KNVB Jong Oranje Van de Looi

Voor de vacature van 'KNVB-coach' wordt gezocht naar een trainer met een geldige UEFA pro-trainerslicentie én met ruime ervaring in het topjeugdvoetbal, die daarnaast heeft gewerkt als hoofdtrainer van een BVO. In de functie ben je verantwoordelijk voor de selectiesamenstelling van Jong Oranje, het managen van de volledige staf, evaluaties met spelers en clubs en het analyseren van eindtoernooien van het 'grote Oranje'.