Buitenlandse media prijzen twee Oranje-spelers de hemel in: "Betoverd door zijn spel"

Het Nederlands elftal is het EK zondagavond begonnen met een 3-2 zege. Makkelijk ging het niet, want na een 2-0 voorsprong kwam Oekraïne terug tot 2-2, maar in de slotfase zorgde Denzel Dumfries voor de beslissing. Buitenlandse media zijn dan ook vol lof over de PSV'er en nog een andere Oranje-speler krijgt de complimenten.

The Daily Mail stelt dat wedstrijden van Oranje, ook in het 5-3-2-systeem, allesbehalve saai zijn: "De vrees dat het Nederland van Frank de Boer saai voetbal zou spelen, kwam niet uit. Nadat Oranje zeven jaar lang ontbrak op een eindtoernooi maakte het zondag een roller-coaster return. Het lijkt er sterk op dat de wedstrijden van Nederland dit toernooi het kijken meer dan waard zijn. Oranje zorgde met de hulp van Oekraïne voor de wedstrijd van het toernooi tot dusver." Dumfries krijgt een 8.5 en wordt daarmee het best beoordeeld.

Gazzetta dello Sport is net zo lovend over Dumfries: "Hij bleef negentig minuten paniek zaaien. Holland domineerde, maar viel toen in slaap. Oranje kwam dankzij doelpunten van Georginio Wijnaldum en Wout Weghorst op een 2-0 voorsprong, maar zag Oekraïne met een dubbelslag binnen vier minuten langszij komen. Dumfries zorgde uiteindelijk alsnog voor een Oranje-feestje in de Johan Cruijff ArenA."

Ook lovende woorden voor Georginio Wijnaldum

Marca focust zich juist meer op Georginio Wijnaldum, die op weg leek naar FC Barcelona, maar uiteindelijk voor Paris Saint-Germain koos. Een domper voor de Spaanse topclub: "Hij bepaalde het tempo van de Nederlandse achtbaan. De fans van FC Barcelona balen ongetwijfeld na dit optreden van Wijnaldum. Het zal voelen alsof ze een speler zijn misgelopen die geweldige dingen voor hen had kunnen doen. Wijnaldum leidde zijn team naar de eerste overwinning op dit EK en toonde tekenen van autoriteit in zijn spel, hoewel zijn team uiteindelijk veel meer leed dan nodig was."

L'Equipe sluit zich hier bij aan: "Hij maakte de weg vrij voor een overwinning van het Nederlands elftal en was continu aanwezig. De Parijse supporters die hem nog niet goed kenden, zullen vandaag betoverd zijn geraakt.”

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Nederland-Oekraïne’

LOL! Hilarische cartoon over schreeuwende Zinchenko na winnende goal Dumfries

Vrouwelijke Oranje-fan doet oproep aan Weghorst: "Ik ben vrijgezel, prik 'm erin!"

VIDEO: ongeregeldheden in Den Haag na overwinning Oranje

Jack van Gelder geeft gepassioneerd commentaar bij #NEDOEK: "Het wonder heet Dumfries!"

Hilarische beelden: Dolenthousiaste Oranje-fans onderbreken crosstalk Hélène Hendriks

Koning Willem-Alexander en Maxima op de tribune bij Nederlands Elftal (foto's)

Marciano Vink vol lof over Dumfries: "Hij heeft laten zien hoe een wingback moet spelen"

Feest in Apeldoorn na winst Oranje in eerste EK-duel met Oekraïne

Samenvatting Nederland - Oekraïne 3-2 (alle goals) | EK 2021