Schmidt over Zahavi: 'Wat zijn gezin is overkomen, is heel zwaar'

Roger Schmidt heeft zich in de persconferentie voorafgaande aan het duel met PEC Zwolle, uitgelaten over de situatie rondom Eran Zahavi. Het gezin van Zahavi werd zondag in hun eigen huis overvallen, waarbij de vrouw van de voetballer werd mishandeld.

"Ik ga nog even met hem praten, maar ik denk dat hij zo snel mogelijk weer terug wil naar een normale situatie," gaf Schmidt aan. "Wat hem en zijn gezin is overkomen, is heel zwaar. We zijn elke dag in gesprek geweest en dinsdag heeft Eran weer volledig getraind."

Deze week staan de laatste twee wedstrijden van PSV op het programma. Donderdag start het slot van de Eredivisie voor de ploeg van Schmidt tegen PEC Zwolle. Check donderdag de liveblog van speelronde 33 in de eredivisie. Of Zahavi dan al weer van de partij is, is nog maar de vraag. "Elke dag kijken we wat het beste voor hem is. Heel uitzonderlijk allemaal wat er met hem, zijn vrouw en kinderen is gebeurd. Godzijdank is er niks ernstigs met hun gezondheid aan de hand. Eran is goed opgevangen en heeft vanuit heel Nederland steunbetuigingen ontvangen. Dat heeft hem goed gedaan."

Na de overval op het huis van Zahavi gingen er allerlei geruchten in de rondte over een eventueel vertrek bij PSV. "Maar dat zijn speculaties. Daar kan ik niet zoveel mee," gaf Schmidt aan. "Ik heb geen reden om aan te nemen dat hij volgend seizoen niet meer bij ons is." De Israëliër maakt in ieder geval wel het huidige seizoen af bij PSV.