Van Basten begrijpt niets van transfer Weghorst: "Hij kan toch niet blij zijn met een transfer naar Burnley?"

Marco van Basten is niet te spreken over de transfer van Wout Weghorst. De Nederlander verkaste van VFL Wolfsburg naar Premier League-club Burnley. Volgens de oud-voetballer hoeft hij niet blij te zijn met een transfer naar de hekkensluiter van de Engelse competitie. 

Op de welbekende Deadline Day werd de transfer van de spits bekend. Dat zorgde voor een discussie tussen de aanwezige bij Rondo. "Ik vind het wel mooi, Weghorst in de Premier League", begint Mulder. "Het is ook echt een spits die past bij Burnley: hij speelt op de Engelse manier." Ronald de Boer is ook lovend over Weghorst. "Elke keer komt hij bovendrijven".

Van Basten deelt die mening echter niet. "Ik vind hem niet zo goed als speler en aan de bal. Het is wel een jongen die heel veel geeft, maar om nou te zeggen dat hij heel goed kan schieten of koppen... Hij is geen sukkel, maar hij kan toch niet blij zijn met een transfer naar Burnley? Die staan laatste in de Premier League".

Met deze transfer komt de Premier League-droom van Weghorst uit. Mulder kan daar zeker begrip voor opbrengen, maar Van Basten blijft bij zijn standpunt. "Burnley gaat waarschijnlijk degraderen", besluit San Marco.