Huntelaar wordt gewaarschuwd: "Denk goed na voor je je weer 24 uur per dag laat opslokken door dat voetbal"

Klaas-Jan Huntelaar neemt een deel van de taken over van de vertrokken Marc Overmars en gaat bij Ajax snuffelen aan het werk van een technisch directeur en directeur voetbalzaken. Goede vriend van de voormalig Ajacied, David Endt, is benieuwd naar zijn ontwikkeling gedurende komende periode.

Huntelaar gaat technisch directeur Gerry Hamstra ondersteunen en samen met Erik ten Hag nemen zij de taken over van Marc Overmars. Huntelaar, die zijn handtekening heeft gezet onder een contract dat tot medio 2024 loopt, is erg 'nieuwsgierig en leergierig' gestart aan zijn nieuwe uitdaging, vertelt Endt in de podcast Branie van Het Parool en Ajax Showtime.

"Klaas-Jan is geïnteresseerd in dit vakgebied en wil er graag proberen zijn draai in te vinden", vertelt Endt, die regelmatig contact heeft met Huntelaar. "Maar ik heb wel tegen hem gezegd: denk goed na voor je je weer 24 uur per dag laat opslokken door dat voetbal".

"Hoe hij reageerde? Je hebt gelijk, ik moet niet alles weer volgooien met werk", vervolgt Endt. "Hij gaat ervaren wat het vraagt, hoeveel tijd hij eraan kwijt is... Als technisch directeur moet je bijna 24 uur beschikbaar zijn. Het is een baan die veel vergt. Er zitten nadelen aan. Daarom is het goed dat hij het stap voor stap doet", besluit goede vriend Endt.

Feyenoord-doelman vertrekt