Sangaré na uitschakeling terug in Eindhoven; wat betekent dat voor PSV?

Ibrahim Sangaré verliet Eindhoven om met Ivoorkust op de Afrika Cup te spelen. Na een bloedstollende penaltyserie ging Egypte er met de winst vandoor. Goed nieuws voor PSV, want daardoor keerde de middenvelder weer terug naar Nederland. Welke invloed heeft de 24-jarige Ivoriaan op de ploeg van Schmidt?

Ondanks buitenlandse interesse blijft de Ivoriaan minimaal tot het einde van dit seizoen bij PSV. De 1,91 meter lange middenvelder pakt vele ballen af op het middenveld door zijn fysieke voordeel, maar komt in zijn passing soms nog bij de tegenstander uit. 

In 2020 kwam Sangaré voor zo'n negen miljoen euro over van het Franse Toulouse. In het tenue van de Franse club speelde hij in totaal 7.131 minuten verspreid over 86 wedstrijden en scoorde daarin twee keer. Bij de Eindhovenaren is de Ivoriaan uitgegroeid tot sterkhouder en speelt wekelijks de volle negentig minuten uit. Met 5.366 minuten in 66 wedstrijden wist hij al vijf keer het net te vinden. 

Hij miste tijdens zijn afwezigheid drie wedstrijden van zijn club, waaronder de verloren topper tegen Ajax. In het duel tegen FC Groningen, Telstar en Ajax moest Schmidt het zonder de 24-jarige middenvelder doen. Daarom heeft de clubleiding doen besluiten om Joey Veerman van sc Heerenveen aan te trekken. In de drie duels werd er twee keer met een minimaal verschil gewonnen en één keer verloren. 

De terugkeer van de middenvelder betekent in ieder geval dat trainer Roger Schmidt weer een beroep kan doen op één van zijn sterkhouders. De middenvelder zorgt voor rust op het middenveld en kan menig tegenstander afstoppen. De grote vraag onder PSV-supporters is wie er naast Sangaré komt te staan op het Brabantse middenveld.