Barcelona maakt zich warm voor El Clásico op Saoedische grond

FC Barcelona neemt het woensdagavond op Saoedische bodem op tegen Real Madrid in de halve finales van de Spaanse Supercup. Het is de tweede keer dat het eindtoernooi gespeeld wordt in het woestijnland. Barcelona’s nieuwe aankoop Ferran Torres is ook van de partij na een negatieve coronatest.

Vorig jaar werden de halve finales en de finale door de corona-uitbraak nog afgewerkt in Spanje. Terwijl deze wedstrijden in 2020 nog gespeeld werden in Saoedi-Arabië. Nu keert het toernooi terug op Saoedische grond. De reden hiervoor is een deal die in 2019 gesloten is tussen de Spaanse- en de Saoedische voetbalbond waarin werd afgesproken dat drie edities van het eindtoernooi in het woestijnland gespeeld zouden worden. Dat aantal loopt vermoedelijk nog op naar zeven wedstrijden. Deze deal zou de Spanjaarden ongeveer 300 miljoen euro opleveren.

Clásico

De teleurstellende resultaten van Barcelona in het afgelopen anderhalve jaar zorgen ervoor dat de druk op het Barça van Xavi steeds groter wordt. Vorig jaar verloren de Catalanen onder leiding van Ronald Koeman nog de finale van het bekertoernooi na een verlenging tegen Real Sociedad (2-3). Voordat de Blaugrana echter in de finale staan, moeten ze het eerst opnemen tegen de huidige nummer één van Spanje, Real Madrid. De Madrilenen wonnen de eerste Clásico van dit seizoen in Camp Nou met 1-2, dankzij doelpunten van David Alaba en Lucas Vazquez.  

Frenkie de Jong, Memphis en Luuk de Jong

Xavi kan in ieder geval weer beschikken over een paar terugkerende spelers. Zowel Frenkie de Jong als Ansu Fati keren beiden terug van hun spierblessures. Tot maandagmiddag leek het er nog op dat de nieuwe aankoop Ferran Torres en de talentvolle Pedri het duel zouden missen door een eerdere positieve coronatest, maar ook zij vlogen mee naar Saoedie-Arabië na twee negatieve tests. Luuk de Jong en Memphis Depay zijn ook beschikbaar voor het duel.

Gerard Pique gooide al wat olie op het vuur in de Spaanse krant Marca. “We zijn gigantisch gemotiveerd om de beker te pakken. Bij de vorige Clásico was het oneerlijk dat ze de drie punten pakten.”

Feyenoord-doelman vertrekt