Xavi, Fabregas en Spaanse media lovend over Luuk de Jong: "Heeft veel monden gesnoerd"

Luuk de Jong was zaterdagavond opnieuw bepalend voor Barcelona. Nadat de spits vorige week de winnende goal maakte tegen Real Mallorca, maakte hij deze keer een treffer in het duel tegen Granada (1-1). Het levert hem veel positieve commentaren op.

"Ik ben heel blij met Luuk, maar ontevreden over het resultaat", zei trainer Xavi Hernandez na het 1-1 gelijkspel van Barcelona op bezoek bij Granada. De Jong staat op het lijstje van spelers die mogelijk gedwongen moet vertrekken om ruimte te maken in het salarisbudget. "Hij is onderdeel van de selectie. We moeten kijken wat er moet gebeuren om Ferran Torres te kunnen registreren, maar Luuk heeft ons veel geholpen. Los van de goal heeft hij vandaag ook een uitstekende wedstrijd gespeeld"

Naast Xavi is ook ploeggenoot Cesc Fabregas lovend over De Jong. "Hij is een erg nuttige speler. Hij heeft erg specifieke kwaliteiten. Ik hoop dat hij ons op deze manier kan blijven helpen. Wat betreft zijn toekomst weet ik niet wat er met hem gaat gebeuren, maar hij is een erg belangrijke speler voor ons."

Spaanse media

In de Spaanse media is men ook lovend over De Jong. "Hij mag dan geen groot Barcelona-profiel hebben, maar in de eerste dagen van 2022 heeft hij veel monden gesnoerd", schrijft SPORT. "Hij blijft de professionaliteit tonen die Xavi zo van hem roemt. Hij heeft gevochten, gescoord en het team geholpen. De Jong heeft in de laatste twee wedstrijden laten zien dat hij meer kansen verdient."

Marca sluit zich bij hun collega's aan. "Hij heeft amper gespeeld, zou volgens velen vertrekken deze winter, maar Xavi heeft nu toch een speler gevonden die veel nuttiger is dan hij had gedacht."