Restant NAC Breda - Willem II zonder publiek uitgespeeld

Het gestaakte duel tussen NAC Breda en Willem II van vrijdagavond wordt zonder publiek uitgespeeld, zo heeft het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB besloten. De autoriteiten willen geen toeschouwers toelaten bij het restant van de Brabantse derby.

De KKD-wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II werd in de 71ste minuut stilgelegd, nadat er voor de tweede keer die avond voorwerpen op het veld waren gegooid. Reden genoeg voor scheidsrechter Jeroen Manschot om het duel definitief te staken. Op dat moment leidde Willem II met 0-1.

Het competitiebestuur van de KNVB had de keuze uit drie opties: uitspelen, overspelen of de tussenstand als eindstand aanmerken. De keuze is op eerstgenoemde scenario gevallen, maar dan wel zonder toeschouwers. De gemeente en politie van Breda staan geen publiek toe bij het resterende deel van de wedstrijd. Over de datum en tijd wordt begin volgende week een besluit genomen.

NAC Breda - Willem II is de eerste wedstrijd die definitief gestaakt wordt sinds het aanscherpen van de regels van de KNVB. Na het 'aansteker-incident' tijdens de bekerklassieker in De Kuip voerde de voetbalbond strengere regels in.