FC Twente kiest in Eredivisie voor onervaren staf: "Het gaat mij om het spelidee"

FC Twente keert komend seizoen terug in de Eredivisie. De Tukkers wisten kampioen te worden van de Keuken Kampioen Divisie, maar ondanks dat werd trainer Marino Pusic de laan uitgestuurd. De ploeg uit Enschede kiest komend seizoen voor de nog onervaren Gonzalo Garcia Garcia als hoofdtrainer en Dennis van der Ree en Peter Niemeyer als assistenten.

Voor technisch directeur Ted van Leeuwen maakt het echter weinig uit dat de drie mannen weinig ervaring hebben op het hoogste niveau. "Gonzalo en Peter hebben honderden wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en Dennis is al jarenlang trainer", aldus Van Leeuwen tegen Voetbal International. "Dus wat is ervaring?"

Samengespeeld bij AGOVV
"Het gaat mij om het spelidee, om de methode", vult de technisch directeur van de Tukkers aan. "Bij iemand als Gonzalo zit dat er al heel lang in. Gonzalo en Dennis hebben samengespeeld bij AGOVV en daarna altijd contact gehouden."

Bekijk hier de feestbeelden van het kampioenschap van FC Twente (tekst gaat verder onder de video):

Verschillende achtergronden
Het vermeende gebrek aan ervaring is niet het enige opvallende aan de staf van de Tukkers. Zo zijn het ook nog eens drie personen met compleet verschillende voetbalachtergronden. "Dennis wordt de eerste assistent. Gonzalo heeft de Spaanse trainerscursus gevolgd. Peter de Duitse. Ze zijn beiden in Nederland geschoold, maar kunnen door hun afkomst goed de verschillen zien. Onze staf is een mix van kennis en culturen, eigenlijk één groot Europa waarvoor we net hebben gestemd."