Forse kritiek op Gakpo: "Ik ben verbijsterd als ik naar zijn spel kijk"

Jamie Carragher is nog niet onder de indruk van de prestaties van Cody Gakpo als speler van Liverpool. Het clubicoon, die 737 wedstrijden voor The Reds op zijn naam heeft staan, begrijpt niet dat er 'zoveel geld' is uitgegeven voor de 23-jarige aanvaller.

Eind december rondde Liverpool de transfer van Gakpo af. The Reds maakten vijftig miljoen euro inclusief bonussen over naar PSV. Sinds zijn overstap naar Engeland speelde Gakpo zes officiële duels, waarin hij niet tot scoren kwam en ook geen enkele assist leverde. "Het is geen typische Klopp-aanwinst", stelt Carragher in zijn column in The Telegraph.

Het afgelopen jaar legde Liverpool liefst 180 miljoen euro op tafel voor aanvallers Luís Díaz, Fabio Carvalho, Darwin Nuñez en Gakpo. Carragher: "Díaz begon briljant aan zijn dienstverband bij de club. En Nuñez is duidelijk een project waar hard aan gewerkt wordt en wie verbetering toont".

"Ik ben alleen verbijsterd als ik naar het spel van Gakpo kijk. Het is ook geen typische speler voor Jürgen. Hij mist die enorme versnelling en het vermogen om de hoge pressing te leiden. Waarom is er zoveel geld uitgegeven aan iemand die straks op de bank zit als Jota en Díaz weer fit zijn? Vooral omdat een ander onderdeel van het team versterking nodig had", aldus de oud-verdediger.