MOOI! Willem II tegen FC Dordrecht in teken van stichting Matchis

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Willem II en FC Dordrecht van vrijdagavond zal in het teken staan van stichting Matchis. De Tilburgers hebben de stichting eenmalig als hoofdsponsor op het shirt staan. Matchis is een stichting die ervoor zorgt dat mensen met leukemie of andere bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk een donor kunnen vinden.

Thijs Slegers

De gedragen shirts met Matchis als hoofdsponsor zullen na afloop geveild worden en de volledige opbrengst gaat naar de stichting. Afgelopen week kwam naar buiten dat Thijs Slegers, perschef van PSV, niet lang meer te leven heeft en hij spoorde mensen aan om zich aan te melden bij Matchis. "Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel", zo schreef Slegers in zijn bericht waarin hij vertelde over zijn situatie.

Sindsdien is het snel gegaan. Matchis staat meer dan ooit in de aandacht. Zo hebben de sponsoren van PSV besloten om alle beschikbare ruimte voor sponsoring aan de stichting te geven tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, waardoor alle aandacht naar Matchis gaat.