Petrovic neemt maatregelen bij Willem II: "Jammer voor een paar spelers"

Willem II-trainer Zeljko Petrovic zet alles op alles om degradatie van de club te voorkomen. Zijn selectie is voor de wedstrijd tegen FC Utrecht veel kleiner dan normaal. De Kroaat heeft hier zo zijn redenen voor.

Met nog maar één punt boven de streep is het alle hens aan dek in Tilburg. Zo beseft Petrovic ook, die alleen spelers in de wedstrijdselectie heeft opgenomen die écht willen, aldus de trainer: "Anders wordt het te druk in de kleedkamer", grapt Petrovic in eerste instantie. 

Pappen en nathouden

"Een plek op de bank moet je verdíénen, vind ik. Of deze maatregel werkt? Voor sommige jongens wel, bij anderen niet. Maar dat is niet mijn probleem. We kunnen niet langer pappen en nathouden. Jammer voor een paar spelers, maar het is nu even nodig. Soms is het goed om even rondvraag te doen. Wie wil er nog, en wie niet?", zegt de trainer tegenover het Brabants Dagblad.

De Kroaat zegt weinig met spelers te hebben die in de weg gaan liggen: "Als er straks iemand is die alsnog moet spelen, maar door deze ingreep baalt en denkt: Laat maar zitten... Tja, dat zegt dan heel veel over zo’n persoon, denk ik. Ze moeten in deze situatie niet met zichzelf bezig zijn, maar met Willem II."

Programma Willem II

Lees ook: Het resterende programma van de degradatiekandidaten

Feyenoord-doelman vertrekt