Joey Veerman: "Ik ga ervan uit dat we zondag winnen"

Joey Veerman liet donderdagavond zien dat hij een aanvulling is op de huidige selectie van PSV. De Volendammer zorgde met een doelpunt en assist voor een overwinning voor zijn club. Aankomend weekend wacht voor hem de topwedstrijd tegen Ajax.

Voor de middenvelder is in een korte tijd veel veranderd. In december verloor hij met sc Heerenveen nog kansloos van Feyenoord, terwijl hij een maand later de matchwinner is bij PSV. Veerman geniet dan ook met volle teugen van de overstap naar PSV, al beseft hij eveneens dat hij dit weekend zeer scherp moet zijn. 

De Eindhovenaren staan dan wel bovenaan in de eredivisie, maar een nederlaag tegen Ajax zou betekenen dat ze de koppositie weer kwijt zijn. "Het is wel leuk dat dit vóór zondag gebeurt, maar ik wil gewoon altijd belangrijk zijn als ik speel", laat Veerman in gesprek met Voetbal International weten. "Ik weet niet of ik mag beginnen zondag, dat moet je aan de trainer vragen."

Hoewel hij in het verleden met de Friezen wel eens grote wedstrijden heeft gespeeld tegen Cambuur Leeuwarden en FC Groningen, realiseert Veerman zich dat dit onvergelijkbaar is met Ajax. "Voor mij is het natuurlijk nieuw, ik weet niet hoe het is om zo'n wedstrijd als PSV-Ajax mee te maken. Maar dat maakt het voor mij misschien wel des te leuker. Ik ga ervan uit dat wij winnen zondag."