Gezonde verbazing over Feyenoord: 'Opeens kunnen ze wat doen op de transfermarkt'

Feyenoord is zeer actief tijdens de zomerse transferperiode. Het is een komen en gaan van spelers, waardoor de club met veel miljoenen moet omgaan. Het vertrek van een aantal sterkhouders heeft de club al opgevangen met versterking, waar er nog een aantal van komen.

Sportjournalist Willem Vissers is bij ESPN zeer onder de indruk van Feyenoord. "Wat Feyenoord allemaal doet vind ik heel spectaculair. Er komt zoveel geld binnen en er gaat zoveel uit. Het is ongelofelijk wat zo'n finale teweeg brengt, omdat ze geld binnen hebben gekregen kunnen ze nu opeens heel veel doen", aldus Vissers. "Het hele elftal is gewoon bijna weg. Ze hebben Senesi, Sinisterra en Malacia verkocht. Ze hebben iets van zestig miljoen euro binnengehaald en dat is bij Feyenoord nog nooit gebeurd. Opeens kunnen ze wat doen op de transfermarkt."

Transferzomer Feyenoord

Waar Feyenoord met de verkoop van Luis Sinisterra (Leeds), Marcos Senesi (Bournemouth), Tyrell Malacia (Manchester Utd. en Bryan Linssen (Urawa Reds) al ruim 56 miljoen verdiende, gaf het bijna negentien miljoen euro uit aan de komst van Quinten Timber, Javairô Dilrosun, Santiago Giménez, Marcos López, Mats Wieffer en huurling Sebastian Szymanski (Dinamo Moskou). Daarbij nam het Danilo Pereira en Mo Taabouni nog transfervrij over en huurt het Oussama Idrissi (Sevilla) en Jacob Rasmussen (Fiorentina). De scouting is volgens Vissers 'eindelijk' op orde. 

"Jarenlang vroeg ik me af wat ze nou eigenlijk binnenhaalden. Ze hadden geen geld natuurlijk, maar er kwamen ook rare spelers binnen", meent Vissers. "Nu komen ze met spelers waar wij nooit van gehoord hebben, maar die toch goed zijn. Dat betekent dat de scouting nu wel goed in elkaar zit." Het heeft er veel schijn van dat Feyenoord nog lang niet klaar is deze zomer. Igor Paixão komt nog over van Coritiba FC en Ezequiel Bullaude moet de overstap maken van Godoy Cruz. Daarnaast lijkt Fredrik Aursnes nog altijd op weg naar Benfica.