Alles wat je moet weten over Mees Hilgers (FC Twente), transfertarget van Feyenoord

Mees Hilgers staat nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord. Volgens TC Tubantia hebben de Rotterdammers zelfs al een bod uitgebracht op de verdediger. Maar wie is de 21-jarige centrumverdediger van FC Twente eigenlijk? En schittert hij op korte termijn in De Kuip?

Een kind van de club

Hilgers werd op 13 mei 2001 geboren in Amersfoort, maar groeide op in het Gelderse Nijkerk. Hier begon hij met voetballen bij de plaatselijke voetbalclub Sparta Nijkerk. Op tienjarige leeftijd stapte het talent over naar de voetbalacademie van FC Twente. Hilgers doorliep de jeugdopleiding van de club uit Enschede met succes en tekende in 2018 een jeugdcontract. In 2020 tekende hij opnieuw een contract. Ditmaal bij de gezamenlijke voetbalacademie van FC Twente en Heracles Almelo. Hilgers bleef gek genoeg onder de radar bij de Nederlandse jeugdelftallen. Desondanks erkende de voetbalacademie zijn talent en mocht hij in de zomer van 2020 meetrainen met zowel FC Twente als Heracles Almelo. De verdediger tekende in oktober 2020 een contract voor drie jaar bij FC Twente.

Van invaller tot vaste kracht bij FC Twente

Hilgers kreeg op pakjesavond in 2020 wel een heel mooi cadeau van FC Twente-trainer Ron Jans. Bij een 1-1 stand in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax mocht de verdediger invallen voor de geblesseerde Tyronne Ebuehi. Als ingevallen verdediger zag Hilgers hoe Queensy Menig FC Twente naar de overwinning schoot in de 84e minuut. Een mooi debuut met een nog mooier resultaat voor het jeugdproduct van FC Twente. Hilgers speelde dat seizoen drie wedstrijden als invaller, maar zijn doorbraak bij FC Twente moest nog komen.

Na twee invalbeurten in de eerste speelrondes van afgelopen seizoen, kreeg Hilgers in speelronde 4 tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een basisplaats. Door blessures bij collega-verdedigers Kik Pierie en Jayden Oosterwolde, werd Hilgers doorgeschoven. Hij bekroonde zijn eerste basisplaats met een assist op de winnende treffer en liet een goede indruk achter. Drie maanden lang bleef Hilgers in het hart van de verdediging staan en het absolute hoogtepunt kwam in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0, winst). Waar alle ogen gericht waren op zijn collega Robin Pröpper, was het Hilgers die een vrije trap binnen tikte en uiteindelijk ook FC Twente de winst bezorgde in de streekderby. De teller van Hilgers bleef noodgedwongen steken op 20 wedstrijden toen de verdediger met een liesblessure langs de kant kwam te staan. In de thuiswedstrijd tegen PSV (3-3) maakte Hilgers zijn rentree als invaller. In totaal kwam Hilgers afgelopen seizoen nog tot 24 wedstrijden waarvan 20 als basisspeler. Hiermee had de centrumverdediger een groot aandeel in het succes van FC Twente en dit is niet onopgemerkt gebleven.

Toekomstig international van Oranje of Indonesië?

Hilgers heeft een Nederlandse vader en Hilgers’ moeder is Indonesisch. De verdediger van FC Twente wacht nog altijd op zijn eerste wedstrijd in het shirt van Jong Oranje, maar kan ook voor Indonesië uitkomen. De nationale voetbalbond van het land zou volgens Indonesische media oren hebben naar Hilgers als international voor het Indonesische voetbalelftal. Hilgers zelf gaf eerder dit jaar aan klaar te zijn voor Jong Oranje: “Ik vind dat ik er bij hoor”, zei hij in gesprek met VoetbalTijd. In datzelfde gesprek gaf hij ook aan dat hij contact had gehad met de Indonesische voetbalbond: “Toen hebben wij gezegd: nu nog niet, ik ben 20. Ik wil het maximale eruit proberen te halen en daar gaan we gewoon voor”, aldus Hilgers.

Interesse van Feyenoord

Ricky van Wolfswinkel sprak zich op 16 juni lovend uit over Hilgers. In gesprek met Voetbal International tipte hij de verdediger als potentiële versterking voor de Nederlandse top: “Geloof me, de topclubs liggen te slapen. Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen” zei de aanvaller. Op 19 juni kwam naar buiten dat Feyenoord naar Van Wolfswinkel had geluisterd. De Rotterdammers hadden een bod uitgebracht op Hilgers, maar deze was door FC Twente van tafel geveegd, zo vertelde FC Twente-directeur Jan Streuer in gesprek met TC Tubantia. Steuer gaf aan er vanuit te gaan dat Hilgers bij FC Twente blijft: “Wij willen hem niet verkopen en dat is ook beter voor hem. Hij heeft net één jaar in de Eredivisie gespeeld”, aldus Streuer. Hilgers heeft nog een contract tot medio 2023 in Enschede met een optie voor nog een seizoen. Het is niet bekend welke prijs FC Twente verlangt voor de centrumverdediger en of Feyenoord nog met een hoger bod komt.

Spelerspaspoort Mees Hilgers

Hilgers FC Twente Feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt