Van Wolfswinkel tipt Arnesen: "Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen"

Ricky van Wolfswinkel is van mening dat FC Twente diamantjes in huis heeft met Mees Hilgers en Michal Sadílek. De Tukkers namen de Tsjechische middenvelder over van PSV en hij groeide uit tot basisspeler in De Grolsch Veste. De goaltjesdief blikt terug op het afgelopen seizoen en noemt de geleverde prestatie 'ongekend'.

De Tukkers, die dit seizoen vierde werden in de Eredivisie, kunnen zich voorbereiden op Europees voetbal volgend seizoen. "Een vierde plek met FC Twente, dat is echt niet normaal", vertelt Van Wolfswinkel tegenover Voetbal International. "Als je kijkt hoe we dat voor elkaar hebben gekregen, dat is razend knap". De aanvalsleider denkt de reden te weten. "Er is echt iets ontstaan, een hecht team met spelers die voor elkaar door het vuur gingen. En met een staf, die het beste uit de ploeg wist te halen. De sfeer was heel goed, de lach is de basis voor succes. Daar geloof ik echt in".

De 33-jarige Nederlander steekt de loftrompet over twee teamgenoten. "Michal Sadílek bijvoorbeeld, dat is dus echt een topper. FC Twente heeft een gouden slag geslagen door hem over te nemen van PSV". Ook Hilgers kan rekenen op complimenten van zijn teamgenoot. "Geloof me nou, de topclubs zitten te slapen. Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen". Van Wolfswinkel was met zestien doelpunten topscorer van het afgelopen seizoen bij FC Twente.

Feyenoord-doelman vertrekt