Top 5 duurste zomerse transfers op deadline day: van Özil tot Ronaldo

Transfer Deadline Day is altijd een spannende tijd voor voetbalfans wereldwijd, met clubs die hun laatste versterkingen binnenhalen voordat de transferwindow sluit. Wanneer vonden de duurste deals plaats op deze zomerse dag?

Voetbalflitsen neemt de vijf duurste deals op de laatste dag van de zomerse transfermarkt door!

5. Ronaldo: Inter naar Real Madrid

Op 31 augustus 2002 maakte Ronaldo zijn overstap van Inter naar Real Madrid voor 45 miljoen euro. De Braziliaanse aanvaller, bekend om zijn snelheid en doeltreffendheid, opent daarmee de top vijf van duurste deadline day-deals

4. Mesut Özil: Real Madrid naar Arsenal

Op 2 september 2013 versterkte Arsenal zich met de aankoop van Mesut Özil van Real Madrid voor 49,5 miljoen euro. De komst van Özil maakte veel los onder de aanhang van The Gunners.

3. Thomas Partey: Atlético Madrid naar Arsenal

Hoewel de transferwindow van 2020 door de COVID-19-pandemie was vertraagd, zorgde Arsenal ervoor dat hun grootste versterking op Deadline Day (toen op 5 oktober) werd binnengehaald. Thomas Partey werd voor 50 miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid. 

2. Matheus Nunes: Wolves naar Manchester City

Op 1 september 2023 voltooide Manchester City een belangrijke versterking met de aankoop van Matheus Nunes van Wolverhampton Wanderers. Voor een aanzienlijke som van 62 miljoen euro voegde de Portugese middenvelder zich bij de kampioen van de Premier League.

1. Gareth Bale: Tottenham naar Real Madrid

De meest opvallende Deadline Day-deal in de geschiedenis van het voetbal was de overstap van Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. Met een recordbedrag van 101 miljoen euro werd de Welshman in 2013 de duurste speler ter wereld op dat moment.

De zomerse transfermarkt is nog open: tot wanneer hebben clubs de tijd? 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers