De transfermarkt is open: tot wanneer hebben clubs de tijd?

De zomerse transferperiode is officieel van start gegaan. Maar tot wanneer hebben clubs in Nederland de tijd om spelers aan te trekken?

Hoe lang duurt de transferperiode nog?

Tussen 17 juni en 2 september 2024 kunnen clubs uit Nederland transfers afronden. Op de laatste dag van de zomerse transfermarkt hebben clubs tot 23.59 uur de tijd om spelers aan te trekken. Verkopen is daarna nog wel mogelijk.

Welke transferwindows zijn er na 2 september nog open?

In enkele noemenswaardige landen sluit de zomerse transfermarkt pas ná 2 september. Zo kunnen clubs uit onder andere Rusland en Oostenrijk nog tot en met 5 september zaken doen. Voor België en Oekraïne is dit zelfs nog een dag langer. In Qatar hebben clubs nog tot en met 9 september de tijd.

In andere landen is de markt zelfs nóg langer open. Wat te denken van Mexico (10 september), Turkije (13 september) en Saoedi-Arabië, waar de markt zelfs pas op 6 oktober sluit.

Welke transferwindows sluit al voor 2 september?

In Italië, Duitsland, Spanje, Engeland en Frankrijk hebben clubs tot en met 30 augustus 2024 de tijd om spelers aan te trekken. Voor de Verenigde Staten geldt 14 augustus als einddatum.

Feyenoord-doelman vertrekt