Ook in de Emiraten is het klaar: 'De Boer ontslagen bij Al Jazira'

Frank de Boer is de laan uitgestuurd door het bestuur van Al Jazira, zo meldt de club via haar officiële kanalen. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten wil niet door met de Nederlander vanwege de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. 

Al Jazira verloor maandagavond met 4-2 van Al Wahda. Direct daarna was het klaar voor De Boer. De oud-bondscoach was nog maar een half jaar werkzaam bij de club. Al Jazira staat op dit moment zevende in de VAE Liga. 

Het is niet de eerste keer dat Frank de Boer slechte prestaties moet bekopen met een vroegtijdig vertrek. Met Ajax haalde de oud-verdediger nog veel prijzen en successen binnen, maar vervolgens werd hij maar liefst vijf keer vroegtijdig de laan uitgestuurd. In 2016 vertrok hij na veertien wedstrijden als coach van Internazionale en daarna duurde zijn tijd bij Crystal Palace ook maar vijf duels. Ook zijn avonturen bij Atlanta United en het Nederlands elftal waren maar van korte duur. De Boer was uiteindelijk dertien wedstrijden trainer van Al Jazira.