Feyenoorders mogen Frank de Boer bedanken: schoonvader gaf Stengs advies

Feyenoord heeft mede aan Frank de Boer te danken dat Calvin Stengs voor een transfer naar De Kuip koos. De aanvaller annex middenvelder leek voor een definitief avontuur bij Royal Antwerp te kiezen. Een gesprek met schoonvader Frank liet hem uiteindelijk toch kiezen voor een overstap naar Feyenoord.

Stengs, die een relatie heeft met Beau de Boer, kreeg van schoonvader advies over het vervolg van zijn voetbalcarrière. Na zijn transfer van AZ naar OGC Nice volgde een succesvolle huurperiode in Antwerpen. Een definitieve overstap leek de volgende stap, totdat Feyenoord in beeld kwam. De Boer raadde zijn schoonzoon aan te kiezen voor een terugkeer naar de Eredivisie. In gesprek met het Algemeen Dagblad prees hij het werk van Marc Overmars en Mark van Bommel in België, "maar Feyenoord is voetballend verder, heeft een fantastisch stadion en publiek."

Dochter Frank de Boer juicht nu voor Feyenoord: "Nooit gedacht"

"En het belangrijkste: Calvin past bij de filosofie van trainer Arne Slot", aldus De Boer. "Want hij heeft spelers om zich heen nodig die loopacties maken. Daarom heb ik hem bij Feyenoord gepromoot." De Boer snapt de teleurstelling in Antwerpen, maar gaf Stengs advies om 'die drol maar even door te slikken'. De terugkeer van Stengs naar de Nederland betekende ook teleurstelling binnen de familie-De Boer. Want Frank zijn andere schoonzoon, scheidsrechter Joey Kooij, mag geen wedstrijden van Feyenoord meer fluiten. "Lullig en teleurstellend, maar Joey begrijpt het ook wel."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers