Frenkie de Jong heeft hoge verwachtingen van Oranje-jongeling: 'Een hele goeie speler'

Voor de NOS gaat Soufiane Touzani langs bij verschillende voetballers van het Nederlands elftal. Zo sprak hij in eerdere afleveringen met onder anderen Matthijs de Ligt en Georginio Wijnaldum. Deze keer sprak de straatvoetballer met middenvelder Frenkie de Jong. Laatstgenoemde is overigens erg te spreken over Ajax-speler Jurriën Timber.

Frenkie de Jong, voor vele kinderen een voorbeeld als voetballer. Touzani stelt De Jong dan ook de vraag hoe het is om Frenkie de Jong te zijn: "Ja wel leuk hoor. Ik heb een goed leven. Nu met corona was het natuurlijk wat lastiger. Maar ik zit lekker met mijn vriendin Mikky Kiemeney in Barcelona én de hond sindskort. We hebben het hartstikke leuk. Ik heb niks te klagen." 

Eerste dag FC Barcelona

Samen met Touzani blikt Frenkie de Jong ook terug op zijn eerste dag bij FC Barcelona. Touzani vertelt daarna een anekdote waarbij Nelson Semedo Ajax-doelman André Onana berichtte dat Frenkie de Jong echt goed was: "Ja, natuurlijk overal waar je komt wil je een goede indruk achterlaten, bij Barcelona is het misschien wat spannender en specialer. Daar zitten toch veel jongens met status", reageert De Jong in Touzani's EK Special op de vraag hoe hij dat heeft beleeft. "Je wilt het gewoon goed doen en vanaf het begin mezelf proberen te zijn. In het voetbal werkt het zo, als je laat zien dat je goed bent, word je sneller gerespecteerd, zo is het gewoon. Het is vaak zo, ook al ben je nieuw, als je de eerste training laat zien dat je goed bent, merk je meteen dat jongens daarna naar je toe komen."

Jurriën Timber

Soufiane Touzani vraagt de middenvelder op wie we moeten gaan letten dit EK. Iemand waar geen rekening mee wordt gehouden, maar die De Jong wel echt goed vindt: "Dan zou ik zeggen Jurriën Timber. Nu die bij ons is maak ik hem van dichtbij mee. Dan zie je dat het een hele goeie speler is. Dus ik denk dat hij de verrassing kan worden." Op de vraag wat de Ajacied zo goed maakt reageert De Jong als volgt: "Hij is comfortabel aan de bal, maakt altijd de juiste keuze, kan mensen uitspelen, indribbelen, overtal creeeren, gewoon een goede speler. Dit seizoen sloot hij pas later bij het eerste van Ajax aan, dus hij is nog niet heel lang in de picture, ook niet in het buitenland. Tijdens het EK gaan ze hem als speler leren kennen."

Tot slot schrijft De Jong op verzoek van Touzani nog een persoonlijke boodschap aan alle Oranje-fans: "We gaan er alles aan doen om er samen met jullie een onvergetelijke zomer van te maken. We hebben jullie gemist in het stadion en kijken ernaar uit om er met z'n allen een groot feest van te maken deze zomer. Hup Holland Hup!", sluit Frenkie de Jong af.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl