Haller over afwezigheid bij Ajax door Afrika Cup: 'Echt shit'

Sébastien Haller moet de wedstrijden van Ajax na de winterstop aan zich voorbij laten gaan. De spits doet namelijk met Ivoorkust mee aan de Afrika Cup. In eerste instantie zou het toernooi afgelopen zomer plaatsvinden, maar werd vanwege corona met een half jaar uitgesteld. Haller baalt er van dat het toernooi nu in het begin van 2022 plaatsvindt.

De Afrika Cup wordt van zondag 9 januari tot en met 6 februari gehouden in Kameroen. Hierdoor moeten veel Afrikaanse voetballers de hervatting van de reguliere competities aan zich voorbij laten gaan. Dit geldt ook voor Haller, die het graag anders zag. "Natuurlijk ga ik naar de Afrika Cup om Ivoorkust te vertegenwoordigen. Dat is de hoogste eer", zegt de spits in gesprek met De Telegraaf. "En uiteraard had ik tussendoor het vliegtuig willen pakken om ook tegen FC Utrecht en PSV te kunnen spelen, maar dat is nu eenmaal onmogelijk."

Keuze Haller

Dat Haller moest kiezen tussen Ivoorkust en Ajax deed hem pijn. "Ik vind het verschrikkelijk om tussen mijn land en club te moeten kiezen. Dat is echt shit.. Ik speel met Ajax voor de titel en die twee wedstrijden zijn heel belangrijk, omdat ze invloed op de ranglijst hebben." Ajax hervat het seizoen op 16 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Daarna volgt nog de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis, waar op 23 januari de topper tegen PSV op het programma staat.