Bannis maakt seizoen af bij NAC en verlengt bij Feyenoord

Naoufal Bannis maakt zijn seizoen af bij NAC Breda. De aanvaller speelt de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie, bevestigen de clubs. Daarnaast heeft Bannis zijn contract bij Feyenoord met een jaar verlengd.

Het nieuwe contract van de 19-jarige spits loopt nu tot medio 2024. Het seizoen begon veelbelovend met een doelpunt tegen Willem II in het eerste Eredivisie-duel van dit seizoen voor Feyenoord, maar de laatste maanden komt Bannis amper in actie voor de Rotterdamse hoofdmacht. 

In de zoektocht naar een nieuwe spits kwamen de Brabanders uit bij Bannis. NAC-trainer Edwin de Graaf kent de rechtspoot nog uit de jeugdopleiding van Feyenoord. "Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen", reageert De Graaf op de clubsite. "Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als lopende spits fungeren". 

"Een prima zet voor hem en voor ons", zegt Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord. "Naoufal heeft bij Feyenoord 1 twee uitstekende voetballers voor zich in de spitspositie, waardoor hij betrekkelijk weinig aan spelen toekomt. Bij NAC dienen zich op dat vlak meer mogelijkheden aan". Voor de Rotterdammers is dit nummer vijf op de verhuurlijst in deze transferperiode, want eerder werden Antonucci, Diemers, Baldé en Conteh ook al uitgeleend.