Theo Janssen vindt dat Frank de Boer niet om Nederlandse revelatie heen kan

Noa Lang kan volgens Theo Janssen niet ontbreken in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Dat laat de analist weten in een interview met de Belgische krant Het Belang van Limburg

Lang transfereerde afgelopen jaar van Ajax naar Club Brugge. In België heeft de 21-jarige aanvaller zich ontpopt tot dé revelatie van het Belgische voetbal, met elf doelpunten en zes assists in achttien wedstrijden. Eind maart komt Oranje bij elkaar voor de WK-kwalificatieduels tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Janssen is van mening dat Lang een kans hoort te krijgen. 

"Ik zou niet weten waarom Frank de Boer hem niet naar het EK zou meenemen", stelt de oud-international. "Club Brugge zou in Nederland ook een topclub zijn. Wel, hij laat het daar wekelijks zien. Hij is er nu even uit door een coronabesmetting, maar als hij dit niveau volhoudt tot aan de zomer vind je wel een plekje voor hem in een 23-koppige selectie". 

Verschillende wapens in huis

"Voor een basisplaats vind ik het nog te vroeg", voegt Janssen eraan toe. "Maar Lang kan een goal maken, heeft een steekpass, is redelijk snel. Dan heb je als aanvaller heel veel". Nooit eerder kwam Lang uit voor het Nederlands elftal. Wel kwam de buitenspeler in het verleden voor verschillende jeugelftallen uit. Zo speelde de oud-Ajacied zes wedstrijden voor Jong Oranje.