Nederland zegeviert na succesvolle week op de coëfficiëntenranglijst; voorsprong op Frankrijk vergroot

PSV, AZ en FC Twente wonnen deze week allemaal in de Europese duels en doen daardoor goede zaken voor Nederland op de coëfficiëntenranglijst. Door de 4-1, 0-1 en 2-0 overwinningen loopt Nederland namelijk uit op achtervolger Frankrijk.

Dinsdagavond trapte PSV de Europese week af. In het eigen Philips Stadion werd op eenvoudige wijze afgerekend met een matig Sturm Graz en daardoor staat de ploeg van trainer Peter Bosz met één been in de cruciale play-off van de UEFA Champions League. Door de zege in de voorronde van het miljardenbal mag Nederland 0,200 punten bijschrijven op de coëfficiëntenranglijst.

AZ moest op bezoek in Andorra en had het enorm lastig tegen het stugge FC Santa Coloma. Pas laat in de tweede helft scoorde Dorde Mihailovic de eerste en laatste treffer van het duel en daardoor keert de ploeg van Pascal Jansen met een voorsprong terug in Alkmaar. FC Twente deed in eigen huis ook wat het moest doen en zegevierde met 2-0 tegen Riga FC uit Letland.

De voorsprong op Frankrijk loopt door de drie winstpartijen op naar 1.086 punten, terwijl alle zes ploegen uit Nederland en de vijf Franse deelnemers nog actief zijn in Europees verband. De ploegen uit de Eredivisie pakten tot dusver al 367 punten meer dan de concurrenten uit de Ligue 1. Enkel Olympique Marseille is actief in een voorronde en kan zich nog plaatsen voor de UEFA Champions League-groepsfase.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers