Flick volgt Löw op als bondscoach Duitsland

Hansi Flick is de opvolger van Joachim Löw, die na het EK van komende zomer afscheid neemt van het Duitse nationale elftal.

Het is geen verrassing dat Flick het stokje overneemt van Löw. De trainer van Bayern München werd door velen gezien als de nieuwe bondscoach. Flick, die in het verleden verbonden was aan de DFB als rechterhand van Löw, tekent een contract tot 2024. 

'Zeer gelukkig'

Flick is erg blij met zijn nieuwe avontuur. "Het ging ook voor mij allemaal heel snel, maar ik ben zeer gelukkig dat ik in de herfst aan de slag ga als bondscoach", laat de coach weten na het tekenen van de verbintenis.

"Ik heb er enorm zin in, want ik zie de klasse van de spelers. Er is alle reden om de komende eindtoernooien, en in het bijzonder het EK in 2024 in eigen land, met optimisme tegemoet te gaan".

Zware tegenstanders

Duitsland gaat een zwaar EK tegemoet. De Duitsers zijn ingedeeld in groep F, oftewel de poule des doods. Die Mannschaft neemt het op tegen Frankrijk, Portugal en Hongarije. Het eerste groepsduel wordt gespeeld op dinsdag 15 juni, met Frankrijk als tegenstander.

Feyenoord-doelman vertrekt