Waarom Wijnaldum als clubicoon vertrekt bij Liverpool

Georginio Wijnaldum is vanaf komend seizoen speler van Paris Saint-Germain. De dertigjarige middenvelder komt transfervrij over van Liverpool, waar hij vijf jaar onder contract stond. Voetbalflitsen legt uit waarom Wijnaldum vertrekt als clubicoon.

Liverpool kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Engeland. Wijnaldum had een belangrijk aandeel in dat succes. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV miste slechts één wedstrijd tijdens dat kampioenjaar.

Afscheidsvideo van Liverpool (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Champions League

Liverpool won in 2019 de Champions League. The Reds versloegen landgenoot Tottenham Hotspur in de finale. De ploeg van Jürgen Klopp won met 2-0 in Estadio Metropolitano. Wijnaldum begon, net als Virgil van Dijk, in de basis. 

Eindstand Tottenham Hotspur - Liverpool (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

De beul van Barcelona

Liverpool kreeg in de halve finale van dat Champions League-seizoen te maken met FC Barcelona, dat het heenduel in Camp Nou met 3-0 won. De finale lag binnen handbereik voor de Catalanen na die ruime zege.

Wijnaldum begon tijdens de returnwedstrijd op de bank. De middenvelder kwam na rust binnen de lijnen en drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd. De 75-voudig Oranje-internationals scoorde binnen no-time twee keer. Liverpool won met 4-0 en bereikte de Champions League-finale.

Highlights Liverpool - FC Barcelona (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Motor op het middenveld

Liverpool staat bekend als het Feyenoord van Engeland. De Engelse topclub hangt aan elkaar door onvermoeibare spelers en beschikt over een trainer die 100% inzet eist van zijn spelers. Wijnaldum past als motor op het middenveld perfect in dat plaatje.

Klopp baalt enorm van het vertrek van Wijnaldum. "Dit is een emotioneel moment voor me, want ik moet een vriend uitzwaaien. Dit is normaal in het voetbal: niet leuk, maar wel normaal in de voetballerij", liet de Duitse oefenmeester weten aan The Liverpool Echo.

Tweet van Liverpool correspondent Paul Gorst