Waarom Wijnaldum als clubicoon vertrekt bij Liverpool

Georginio Wijnaldum is vanaf komend seizoen speler van Paris Saint-Germain. De dertigjarige middenvelder komt transfervrij over van Liverpool, waar hij vijf jaar onder contract stond. Voetbalflitsen legt uit waarom Wijnaldum vertrekt als clubicoon.

Liverpool kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Engeland. Wijnaldum had een belangrijk aandeel in dat succes. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV miste slechts één wedstrijd tijdens dat kampioenjaar.

Afscheidsvideo van Liverpool (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Champions League

Liverpool won in 2019 de Champions League. The Reds versloegen landgenoot Tottenham Hotspur in de finale. De ploeg van Jürgen Klopp won met 2-0 in Estadio Metropolitano. Wijnaldum begon, net als Virgil van Dijk, in de basis. 

Eindstand Tottenham Hotspur - Liverpool (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

De beul van Barcelona

Liverpool kreeg in de halve finale van dat Champions League-seizoen te maken met FC Barcelona, dat het heenduel in Camp Nou met 3-0 won. De finale lag binnen handbereik voor de Catalanen na die ruime zege.

Wijnaldum begon tijdens de returnwedstrijd op de bank. De middenvelder kwam na rust binnen de lijnen en drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd. De 75-voudig Oranje-internationals scoorde binnen no-time twee keer. Liverpool won met 4-0 en bereikte de Champions League-finale.

Highlights Liverpool - FC Barcelona (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Motor op het middenveld

Liverpool staat bekend als het Feyenoord van Engeland. De Engelse topclub hangt aan elkaar door onvermoeibare spelers en beschikt over een trainer die 100% inzet eist van zijn spelers. Wijnaldum past als motor op het middenveld perfect in dat plaatje.

Klopp baalt enorm van het vertrek van Wijnaldum. "Dit is een emotioneel moment voor me, want ik moet een vriend uitzwaaien. Dit is normaal in het voetbal: niet leuk, maar wel normaal in de voetballerij", liet de Duitse oefenmeester weten aan The Liverpool Echo.

Tweet van Liverpool correspondent Paul Gorst

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl