Officieel: Wijnaldum vertrekt naar PSG

De kogel is door de kerk: Paris Saint-Germain heeft Georginio Wijnaldum binnen. De dertigjarige middenvelder komt transfervrij over van Liverpool.

Wijnaldum leek hard op weg naar FC Barcelona, totdat PSG zich mengde in de strijd. De Parijzenaren boden uiteindelijk een hoger salaris. De 75-voudig Oranje-international tekent een driejarig contract en gaat in Parijs zo'n 9,5 miljoen euro per jaar verdienen.

'Eén van de beste teams van Europa'

"Mijn overstap naar Paris Saint-Germain betekent een nieuw avontuur voor mij", laat Wijnaldum op de clubsite van PSG weten. "Ik teken bij één van de beste teams van Europa en ik wil al mijn verlangen en toewijding inzetten voor dit ambitieuze project".

Wijnaldum hoopt veel successen te beleven bij zijn nieuwe werkgever. "PSG heeft de afgelopen jaren bewezen hoe goed ze zijn en ik weet zeker dat we samen met de supporters nog veel meer kunnen bereiken".

Prestaties in Engeland

Wijnaldum speelde vijf jaar voor Liverpool, waarmee hij in 2019 de Champions League won. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV kroonde zich een jaar later tot kampioen van Engeland.