Doelman Sonny Stevens gaat viraal na doelpunt in laatste minuut

Doelman Sonny Stevens nam een risico en ging mee naar voren in de laatste minuut van de wedstrijd met zijn ploeg Dewa United. In een opmerkelijke zet wist de voormalige keeper van ADO Den Haag het onmogelijke te bereiken door uit een hoekschop de winnende goal te scoren.

Sinds juli speelt Stevens in de Indonesische Liga 1 en maakte hij op vrijdag zijn eerste doelpunt in zijn carrière tegen PSIS Semarang. Met een kopbal uit een hoekschop maakte de 31-jarige doelman de gelijkmaker in de laatste minuut, waardoor zijn team een punt veiligstelde.

Voorheen was Stevens op huurbasis actief voor ADO Den Haag, nadat hij tijdelijk overkwam van OFI Kreta in Griekenland. In Nederland heeft hij gespeeld voor FC Volendam, Go Ahead Eagles, FC Twente en Excelsior, met 162 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en 56 Eredivisie-duels op zijn naam. Met SC Cambuur promoveerde hij in het seizoen 2020/2021 naar de Eredivisie.

Scorende doelmannen in de Eredivisie

Uniek is een scorende doelman niet. Wel bijzonder. Hier een lijst met scorende keepers in de Eredivisie, met namen als die van Edwin van der Sar, Frans Hoek, Wim de Ron en nog meer. 

Feyenoord-doelman vertrekt