Duidelijkheid met kerst: Blind niet meer terug bij Ajax

Danny Blind gaf op 2e kerstdag in een interview met het Algemeen Dagblad te kennen dat hij niet meer terug zal keren als technisch commissaris in de Raad van Commissarissen bij Ajax. Hij geeft aan zijn handen vrij te willen hebben voor andere dingen.

Waarom wil Denny Blind niet meer terug als commissaris?

De grootste reden is volgens Blind dat hij 'zijn handen vrij' wil hebben. Hij wil geen hoofdtrainer meer worden, maar ziet zichzelf wel als assistent-trainer of in een andere functie in een trainersstaf. Daarnaast wil hij als analyticus vrij kunnen spreken. Tot nu toe werd hij bewust niet ingezet bij wedstrijden met Ajax- en Nederlands elftalspelers. Nu hij zowel bij Ajax als bij de KNVB is opgestapt hoeft hij zich niet meer te beperken. Met zijn afscheid komt (voor nu) een einde aan de 29 jaar dat hij in allerlei functies aan Ajax verbonden was en zijn Commissariaat, dat hij sinds 2018 bekleedde.

Technische problemen voor Ajax

Blind vertelt in het interview dat hij zijn besluit op 10 november aan directeur Edwin van der Sar heeft meegedeeld. Daarmee staat Ajax dus al enige tijd voor een uitdaging op technisch gebied. Met Blind vertrekt de man die men als 'technisch commissaris' wilde belasten met het zoeken van een opvolger voor de vertrokken technisch directeur Marc Overmars. Hoewel Adrie Koster nu als 'voetbalcommissaris' fungeert is het de vraag hoe Ajax dit technische gat in het bestuur gaat opvullen. Overigens is Ajax niet de enige club die op zoek is naar een nieuwe voetbalcommissaris.

Feyenoord-doelman vertrekt