Krijgt deze ex-voetballer de macht bij PSV? Hans van Breukelen weg

Hans van Breukelen is momenteel voetbalcommissaris in de Raad van Commissarissen van PSV. In 2023 vertrekt hij en als opvolger wordt oud-voetballer en (jeugd)trainer Boudewijn Zenden genoemd.

Wat is de rol van voetbalcommissaris bij PSV?

De voetbalcommissaris heeft binnen de Raad van Commissarissen de zeggenschap over alle voetbaltechnische zaken. Zo kan hij de statutair directeur (op dit moment Marcel Brandts) ontslaan of aanstellen. Die macht werd zichtbaar toen vanuit de Raad van Commissarissen het vertrek van technisch directeur John de Jong in gang zetten nadat Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo niet verkocht waren in de zomer van 2022.

Waarom is Boudewijn Zenden in beeld?

Volgend jaar verloopt de termijn als commissaris voor de huidige voetbalcommissaris Hans van Breukelen. Ondanks de mogelijkheid tot herbenoeming lijkt hij hiervan af te zien. Boudewijn Zenden kent PSV door en door. In de jaren '90 was hij er als speler actief en tot de komst van Ruud van Nistelrooy als trainer was hij lid van de trainingsstaf van de eerste selectie. Daarnaast heeft Zenden door zijn loopbaan bij grote clubs in de keuken kunnen kijken. Nadat hij stopte met voetbal heeft hij bovendien commerciële ervaring opgedaan en zijn trainersdiploma gehaald.