'PSV wacht op laatste toezegging en hoopt deze week technische staf rond te hebben'

PSV wil deze week nog naar buiten gaan brengen dat Ruud van Nisterooy de nieuwe hoofdtrainer wordt van PSV, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Fred Rutten fungeert als assistent-trainer en ook Guus Hiddink krijgt een rol, want hij dient als klankbord. 

De huidige Jong PSV-trainer moet Roger Schmidt gaan opvolgen, nadat de Duitser in februari liet weten niet te verlengen in Eindhoven. Eerder gaf Van Nistelrooy aan zijn eigen pad te bewandelen en vond zichzelf nog niet klaar voor PSV 1. Marcel Brands, die komend seizoen terugkeert bij PSV als algemeen directeur, lijkt de 45-jarige Geffenaar over de streep te hebben getrokken.

De trainer van het beloftenelftal gaat samen met assistent-trainer Rutten aan de slag, mits hij zijn jawoord geeft. Zodra ook Rutten akkoord is, kunnen de Eindhovenaren de technische staf van volgend seizoen gaan presenteren. In deze staf is ook een plaats voor André Ooijer en Boudewijn Zenden, maar zij zijn op dit moment ook al actief en behoren tot de staf van Schmidt.

Hiddink gaat dienen als klankbord, zo wordt duidelijk. Van Nistelrooy maakt nu ook al gebruik van de expertise van de 75-jarige oefenmeester en dat zal dus niet veranderen. Hiddink was eerder al in een ondersteunende rol actief bij PSV, want Ernest Faber en Phillip Cocu werden ook geholpen door de ervaren Achterhoeker.