De Mos adviseert Van Nistelrooij: "Ik zou het niet gedaan hebben"

Aad de Mos is van mening dat Ruud van Nistelrooy 'nee' moet zeggen tegen het aanbod om hoofdtrainer van PSV te worden. De analist zou het bijzonder vinden als de Jong PSV-trainer nu wél klaar is voor de klus, terwijl hij eerder aangaf nog tijd nodig te hebben.

Enkele weken geleden liet de 45-jarige Geffenaar al weten dat hij voor zichzelf een pad had uitgestippeld en PSV 1 niet langs de route lag, daarmee doelt hij op dit moment. Na het aantrekken van Marcel Brands, die volgend seizoen terugkeert als algemeen directeur, lijkt het erop dat Van Nistelrooy van gedachte is veranderd. Fred Rutten zou dan de ervaren ondersteuner moeten worden.

De Mos is echter geen voorstander van dat plan.  "Ik kan me niet voorstellen dat je, als je eerst zegt dat je er nog niet klaar voor bent, na twee weken opeens vindt dat je er wél klaar voor bent", zegt hij tijdens Goedemorgen Oranje op ESPN. "Dat wordt wellicht al een valse start voor hem. Ik zou het niet gedaan hebben. Ik zou consequent gebleven zijn en gezegd hebben dat ze voor mij dan maar een ander moesten zoeken. Daarnaast zit er een gevaar in dat PSV dit seizoen kampioen wordt en je dan al met een erfenis begint".