'Sambo-deal is bekend; PSV kan optie tot koop weigeren'

Het was even schrikken voor PSV-supporters toen vleugelverdediger Shurandy Shambo uitgeleend werd aan
Sparta Rotterdam. De ploeg uit Spangen wist een optie tot koop vast te laten leggen en dat vonden veel supporters van de Eindhovenaren merkwaardig. Nu blijkt dat PSV deze optie ook kan weigeren.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Op dit moment geeft trainer Ruud van Nistelrooij de voorkeur aan Ki-Jana Hoever en Phillipp Mwene. De rechtsback heeft op dit moment nog een contract tot medio 2024 bij PSV. Sambo had door een tekort aan perspectief wel oren naar een transfer en uiteindelijk werd Sparta Rotterdam zijn nieuwe (tijdelijke) bestemming. Dat Sparta een optie tot koop heeft afgesproken, kwam voor veel mensen als een verrassing.

Het Eindhovens Dagblad brengt naar buiten dat zij de definitieve koopsom inmiddels weten. Volgens de krant betalen de Rotterdammers niet meer dan 500.000 euro als zij Sambo definitief in de armen willen sluiten. Het is echter geen eenzijdige optie tot koop, want PSV zou 'nee' kunnen verkopen. Deze 'voorwaardelijke optie' betekent dat de Eindhovenaren gewoon kunnen besluiten om de rechtsback na een goed seizoen terug te halen.

Feyenoord-doelman vertrekt