BeNeLiga-plan kan de prullenbak in; Nederlandse clubs zetten gesprekken stop

De Nederlandse clubs hebben de stekker uit de gesprekken over een mogelijke BeNeLiga getrokken. Dat maken de Eredivisie en de Pro League via de officiële kanalen bekend. Volgens de afhakers is er onvoldoende draagvlak.

PSV, Ajax, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht hebben woensdag definitief besloten om de gesprekken over de samengestelde competitie stop te zetten. Er werd bevonden dat er op dit moment te weinig draagvlak is voor een competitie met Belgische en Nederlandse clubs.

Dat is een bericht dat haaks op de afgelopen periode staat, want in de afgelopen maanden werd er serieuze vooruitgang geboekt over een BeNeLiga. Begin maart had een Nederlands-Belgische delegatie een constructief onderhoud met de top van de UEFA. Deze gesprekken werden door voorzitter Aleksander Ceferin geleid, maar de Nederlandse clubs hebben de stekker er nu uitgetrokken.

Er is een grote kans dat de opmars van de Nederlandse clubs in Europa en het daarbij uitblijven van Belgische prestaties een rol speelt in het besluit. De focus van het Nederlandse voetbal gaat nu op 'het verfijnen van het businessplan', zo eindigt het statement.

Feyenoord-doelman vertrekt