Spelerspaspoort Donny van de Beek (profiel)

Profiel: Donny van de Beek (Nijkerkerveen, 18 april 1997) staat onder contract bij Manchester United.

Spelerspaspoort, geboren, positie, club

Debuut:

Op 26 november 2015 debuteerde Donny bij Ajax in een uitwedstrijd tegen Celtic, die met 1-2 gewonnen werd. Hij kwam in de ploeg voor Lasse Schöne en mocht achttien minuten invallen. In een interview na de wedstrijd geeft Donny aan waarom dit een speciaal debuut voor hem is: ''Toen ik zes was ging ik voor het eerst met mijn vader naar de ArenA''. ''Ik weet nog dat er een prachtige sfeer was en dat ik mijn vader vertelde dat ik hier later ook graag wil spelen''.

Zie hieronder een complilatie van Donny's droomweek.

Nouri

In de ontroerende uitzending van De Wereld Draait Door over Nouri sprak ook Donny van de Beek. De middenvelder, die één van de beste vrienden is van Appie, kwam na het tragische ongeval bijna dagelijks over de vloer bij de familie. ''Ik ben er heel vaak geweest'' , vertelde Van de Beek. "Dan zaten we met de familie over Appie te praten en konden we ons ei kwijt. Die periode hebben we dat veel gedaan."

Hieronder een speciale uitzendig van De Wereld Draait Door over Appie

Manchester United:

Van de Beek maakte in 2020 de stap van Ajax naar Manchester United. De middenvelder heeft daar rugnummer 34, om zo een mooi gebaar te maken richting de familie van Nouri. ''Donny heeft mij gebeld'', vertelt vader Mohammed. ''Hij vroeg of ik het goed vond dat hij met rugnummer 34 gaat spelen. En ik heb gezegd dat hij dat moet doen. Ik kan daar alleen maar trots op zijn. Het is een mooi gebaar, super bijzonder voor ons.''

Dit is de afscheidsvideo van Ajax bij Donny.

Oranje, Nederlands Elftal

Donny van de Beek maakte 14 november 2017 als speler van Ajax zijn debuut in Oranje in de oefeninterland tegen Roemenië. De op dat moment twintigjarige middenvelder kwam in Boekarest in de slotfase bij een voorsprong van 3-0 in het veld voor Steven Berghuis. Van de Beek zat dat jaar al een aantal keer bij de selectie van het Nederlands Elftal, maar tot een eerste optreden in Oranje was het nog niet gekomen.

Van de Beek was de 21ste debutant onder toenmalig bondscoach Dick Advocaat, de tweede in diens derde periode bij Oranje. Onder de Hagenaar debuteerden in zijn eerste twee periodes bij Oranje onder anderen Marc Overmars, Ronald de Boer, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder en Arjen Robben. En in zijn derde periode ging Timothy Fosu-Mensah Donny van de Beek voor. 

Vriendin Donny van de Beek

Estelle Bergkamp, de dochter van Arsenal-legende Dennis Bergkamp is de vriendin van Donny van de Beek en deze dame mag er zijn. De twee zijn al enkele jaren samen en wonen op dit moment in Manchester, waar Donny bij Manchester United speelt.

Dit is de definitieve selectie van Oranje op het EK

Feyenoord-doelman vertrekt