Transferupdate Ajax: dit speelt er op de transfermarkt

De echte transferzomer moet nog op gang komen, maar toch zijn er al enkele zekerheidjes en geruchten rondom Ajax. Wij zetten alles op een rij rondom de transferzomer van de Amsterdammers.

Aanwinsten

De enige nieuwe speler die tot nu toe echt is vastgelegd voor het nieuwe seizoen is Remko Pasveer. De doelman komt transfervrij over van Vitesse. Daarnaast zijn er vier spelers die terugkeren van een verhuurperiode. Carel Eiting (Huddersfield Town), Danilo (FC Twente), Victor Jensen (Nordsjaelland) en Lisandro Magallan (Crotone)

Vertrekkende spelers

Van zeven spelers is het zeker dat ze zullen vertrekken uit Amsterdam. Razvan Marin en Noa Lang werden afgelopen seizoen verhuurd aan Cagliari en Club Brugge, maar zullen definitief de overstap maken naar die clubs. Dit levert Ajax in totaal 16 miljoen euro op. Daarnaast vertrekt ook Oussama Idrissi uit Amsterdam. De aanvaller werd gehuurd van Sevilla, maar krijgt geen langer verblijf in Amsterdam. Jeugdspelers Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen) en Quinten Timber (FC Utrecht) kiezen voor een kans bij een andere club. Als laatste vertrekken ook Brian Brobbey en doelman Daan Reiziger uit de Johan Cruijff ArenA. Allebei doen ze dat transfervrij. Brobbey vertrekt naar RB Leipzig, terwijl Reiziger de overstap maakt naar Vitesse.

Idrissi kon weinig potten breken tijdens zijn huurperiode in Amsterdam
idrissi statistieken bij ajax seizoen 2020-2021

Mogelijke aanwinsten

Geruchten zijn er altijd rondom Ajax. De Amsterdammers zouden zich deze zomer focussen op een aantal spelers. Te beginnen met Kamaldeen Sulemana. De linksbuiten van Nordsjaelland staat serieus op de radar in Amsterdam. Marc Overmars ging onlangs zelfs kijken bij de Ghanees. Een transfer lijkt dus een kwestie van tijd. Daarnaast lijkt ook de komst van doelman Jay Gorter een zekerheidje. De 'clean-sheet-koning' van Go Ahead Eagles wil zelf graag naar Amsterdam en Ajax zou inmiddels akkoord zijn met de Eagles over een transferbedrag.

Naast deze twee spelers zou Ajax ook in verband worden gebracht met Rav van den Berg, een 16-jarige verdediger van PEC Zwolle en tevens het broertje van Sepp van den Berg. Ook Vitinho van Sao Paolo wordt genoemd in Amsterdam. Dit is een Braziliaanse linksbuiten van 20 jaar oud. De laatste speler die in verband wordt gebracht met een overstap naar Ajax is Mirko Topic, een defensieve middenvelder van FK Vojvodina. 

Maakt 'clean sheet-koning' Jay Gorter de overstap naar Ajax?

Statistieken Jay Gorter bij Go Ahead Eagles seizoen 2020-2021
statistieken jay gorter bij go ahead eagles seizoen 2020-2021

Mogelijke uitgaande transfers

Er zouden flink wat spelers kunnen gaan vertrekken uit Amsterdam. Te beginnen met André Onana. De doelman uit Kameroen zit momenteel een dopingschorsing uit, maar zou serieus in verband worden gebracht met Arsenal. Daarnaast zouden ook Manchester United en Paris Saint-Germain geïnteresseerd zijn in de doelman.

Een andere keeper die zal gaan vertrekken uit Amsterdam is Kjell Scherpen. PEC Zwolle had interesse om de lange doelman te huren, maar het lijkt Brighton & Hove Albion te zijn die Scherpen definitief over zal gaan nemen. Ajax zal hier waarschijnlijk vijf miljoen euro voor vangen.

Ajax lijkt ook rekening te moeten houden met een vertrek van Lassina Traore. Er zouden vier clubs geïnteresseerd zijn in de spits. AC Milan, Shakhtar Donetsk, Lokomotiv Moskou en Atalanta Bergamo. Ajax zou ongeveer tien miljoen euro vragen voor de man uit Burkina Faso.

Daarnaast zijn er ook geruchten rondom Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp en Noussair Mazraoui. Schuurs zou in de belangstelling staan van Napoli, terwijl FC Twente geïnteresseerd zou zijn in Ekkelenkamp. Mazraoui zou net als Onana de overstap kunnen maken naar Arsenal.

ajax transfers gorter, idrissi, traore, pasveer, brobbey