Pijnlijk! Bazoer eist verwijdering uit voorselectie Curaçao

Een pijnlijk moment voor Curaçao. Daar heeft Riechedly Bazoer woedend gereageerd op een plek in de voorselectie. De verdediger annex middenvelder wil niet in gaan op de uitnodiging voor een landenswitch.

Al langere tijd probeert de voetbalbond van Curaçao om Bazoer over te halen. De speler van Vitesse heeft al een aantal oefeninterlands voor Nederland achter zijn naam staan, maar is nog in staat om te switchen naar Curaçao. Bazoer lijkt niet meer in aanmerking te komen voor Oranje en werd daardoor opgeroepen door interim-bondscoach Patrick Kluivert. Dat viel verkeerd bij Bazoer.

Het management van Bazoer heeft tegenover De Gelderlander gereageerd op de oproep. Daarin zeggen zij dat Bazoer in elk geval niet beschikbaar is voor de Gold Cup en zijn naam direct uit de voorselectie van Curaçao moet worden schrapt. Curaçao zit in de strijd om de Gold Cup in de groep met El Salvador en Mexico. Het toernooi speelt zich af van 10 juli tot 1 augustus 2021. 

In de voorselectie van Curaçao zitten wel nog een aantal andere opmerkelijke namen. Zo zijn Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida van Feyenoord opgeroepen, terwijl zij onlangs nog voor Jong Oranje uitkwamen. Ook zijn de namen van Joshua Brenet (2 interlands voor Oranje) en Ricardo van Rhijn (8 interlands) te zien in de voorselectie.

De voorselectie kent naast de twee Feyenoorders nog een handje vol bekende namen. Zo zijn Sherel Floranus (Heerenveen), Ruben Kluivert en Quinten Timber (FC Utrecht), Armando Obispo (PSV) en Tahith Chong (Club Brugge) ook opgenomen. Bondscoach Guus Hiddink bracht eerder al naar buiten in gesprek te zijn met voetballers over een interlandcarrière bij Curaçao. Zo hoopt Hiddink nog op Jürgen Locadia (Brighton) en Sontje Hansen (Ajax).

curacao voetbal