Teze blij met behalen finale: "Mijn laatste finale was in de Onder-13 van de club"

Jordan Teze was zich na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles bewust van het feit dat PSV al negen jaar wacht op een bekerfinale. De Eindhovenaren wonnen in 90 minuten met 1-2 van de ploeg uit Deventer en is daardoor de eerste finalist van het bekertoernooi dit seizoen.

De laatste finale van PSV dateert uit 2013 en werd destijds met 2-1 verloren van AZ.  "De historie is niet best, nee. De laatste keer dat PSV de finale speelde, zat ik nog in de Onder 13 van de club", aldus Teze tijdens de persconferentie vanuit Deventer, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "We hebben het dit seizoen honderd procent serieus genomen, in elke wedstrijd. PSV heeft ook de afgelopen jaren goede teams gehad, dus het is gek dat het zo lang heeft geduurd om weer in de finale te staan".

De ploeg van Schmidt stond op scherp, want Go Ahead Eagles versloeg koploper Ajax met 2-1 afgelopen zondag. "Zij wonnen afgelopen weekend van Ajax en dat heeft ons denk ik wel geholpen. Het maakte mij in ieder geval iets scherper. Het is een goed team". Trainer Schmidt liet zich na de onderlinge ontmoeting in september ontvallen dat Go Ahead de beste tegenstander tot dan toe was: daar werd hij nog vaak aan herinnerd, maar Teze was ook onder de indruk van de Deventenaren. "Het was moeilijk en dat wisten we van tevoren. Ze hebben het ons in de competitie ook al lastig gemaakt en dat waren we uiteraard niet vergeten", aldus de verdediger.

Feyenoord-doelman vertrekt