'Degene die Pratto gescout heeft bij Feyenoord moeten ze in een kelder stoppen'

John van Loen is allesbehalve te spreken over de scouting binnen Feyenoord voor Lucas Pratto. De 32-jarige spits werd in januari van dit jaar naar Rotterdam-Zuid gehaald, maar zonder enig succes.  Volgens Van Loen moet diegene die Pratto gescout heeft 'diep in een kelder' worden gestopt.

Pratto

"Als we over Pratto gaan praten, dat kan echt niet," begint Van Loen bij FC Rijnmond. "Die jongen hoort niet eens op een voetbalveld thuis. Die kan echt niet voetballen. Waarom is hij gescout? Is dat alleen voor zichzelf en zijn zaakwaarnemer om geld te innen?" vraagt de oud-aanvaller zich af. Van Leon weet wel wat raad met de scout van Feyenoord die Pratto heeft getipt. "Degene die hem heeft gescout, zouden ze diep in een kelder moeten wegstoppen."

Eigen jeugd

Kijkend naar de eigen jeugd ziet Van Loen ook geen talentvolle spits rondlopen en is daar niet tevreden mee. "Hoe kan het dat er bij andere BVO’s veel jeugd doorkomt, maar bij Feyenoord niet?' Ik vind dat je een eigen spits moet kunnen opleiden. Dat doen ze niet. Of ze hebben ze niet in huis."

Pratto kwam slechts 260 minuten in actie voor Feyenoord en wist geen enkele keer te scoren. In de verloren Klassieker tegen Ajax (0-3) brak de Argentijn ook nog eens zijn voet. 

Feyenoord-doelman vertrekt