Operatie Pratto geslaagd: lang herstel wacht voor de spits

Lucas Pratto liep zondag in de Klassieker tegen Ajax een zware blessure op. Tijdens een tackle brak hij zijn kuitbeen en scheurde hij zijn enkelband. Beelden van de horrorblessure van Pratto. Maandag ging 'de beer' onder het mes. De operatie is geslaagd en nu wacht de Argentijn een lange revalidatie.

Operatie

"Gelukkig is de operatie achter de rug", zegt zijn zaakwaarnemer Gustavo Goni in gesprek met het Argentijnse Sportia. "Bij de ingreep zijn acht schroeven geplaatst. De specialisten hebben me verteld dat het normaal is. We moeten nog kijken naar het herstel. Het is nog niet duidelijk hoe dat nu gaat, we verwachten een herstel van drie tot vijf maanden. We wachten nu nog op zijn ontslag uit het ziekenhuis na een nacht met behoorlijk veel pijn."

Gehuurd van River Plate

Het is een dramatisch einde van een slechte periode van Pratto bij Feyenoord. De Argentijnse spits werd gehuurd van River Plate, maar kwam nauwelijks aan spelen toe. Dit tot irritatie van zijn zaakwaarnemer. Komende zomer vertrekt 'de beer' weer terug naar Argentinië. Pratto werd gehuurd en hoort daarom misschien niet in de grootste lijst miskopen ooit van Feyenoord, maar hij heeft zijn huursom van ongeveer 500.000 euro voor een half seizoen geen moment kunnen waarmaken. 

Feyenoord-doelman vertrekt