Vijf opties voor Feyenoord bij vertrek Steven Berghuis

Met een afkoopsom van vier miljoen euro en een contract dat loopt tot juni 2022 is er een reële kans dat Steven Berghuis na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. Met een beperkt transferbudget moet Feyenoord dan op zoek naar een opvolger. Dit zijn vijf potentiële kandidaten die Steven Berghuis kunnen vervangen bij de Rotterdammers. Ben jij het eens met deze namen?

1. Exequiel Zeballos

Het 19-jarige talent van Boca Juniors kwam dit jaar pas één keer in actie in de competitie maar heeft wel een marktwaarde van vijf miljoen euro. Volgens FeyenoordTransfermarkt wordt door de technische staf de haalbaarheid van Zeballos onderzocht, maar met een hoge transfersom en een meerjarig contract gaat Frank Arnesen een lastige opgave tegemoet. 

2. Gyrano Kerk

De pijlsnelle aanvaller van FC Utrecht is dit Eredivisie seizoen goed voor acht goals en zes assists. De uitblinker van Utrecht heeft zich in de kijker gespeeld en is misschien wel klaar voor een stap hogerop. Na dit seizoen loopt zijn contract nog maar een jaar, kan Feyenoord voldoen aan de transfersom die volgens Transfermarkt.com rond de zes miljoen ligt?

3. Isaac Mbenza

De 25-jarige Belg loopt dit jaar uit zijn contract bij Huddersfield Town FC. In 2019 verkaste Mbenza van Montpellier  naar Huddersfield voor 12,5 miljoen euro, maar sindsdien is zijn marktwaarde alleen maar gedaald. Als zijn contract niet wordt verlengd, is hij dus transfervrij op te halen. 

4. Mitchell van Bergen 

Van de vier doelpunten die hij dit seizoen heeft gemaakt, scoorde Van Bergen eenmaal tegen Feyenoord, Ajax én PSV. Een rechtsbuiten die opstaat in grote wedstrijden kunnen ze in Rotterdam wel gebruiken, de 21-jarige vleugelaanvaller kost volgens Transfermarkt.com zo'n 2,5 miljoen euro. Komen de Feyenoord-spitsen meer tot scoren met Mitchell van Bergen op de flank?

5. Tahith Chong

Jarenlang liep Tahith Chong rond op Varkenoord en in 2016 koos hij voor Manchester United. Na een mislukt avontuur bij Werder Bremen maakt Chong nu op huurbasis deel uit van het Oranje-gekleurde Club Brugge. De kans is echter groot dat hij komende zomer terugkeert naar Manchester United, waar hij nog een contract tot 2022 heeft. Moet Feyenoord een poging wagen om Chong -eventueel op huurbasis- over te nemen?

Feyenoord-doelman vertrekt